hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

BBQ-teszt: megtaláltuk a legfinomabb bolti barbecue szószt!

Akármennyire is próbálkozik a tél, nem fog elmaradni a tavasz és a nyár. Ezen két évszak legnagyobb előnye, hogy kedvünkre sütögethetünk a szabad ég alatt, nem fogunk odafagyni a grillrács mellé. A kerti partik egyik fontos pontja, - a hideg sörön kívül - hogy a húshoz milyen barbecue szószt használunk.

Mivel nem mindig van időnk vagy kedvünk házi BBQ szószt keverni, így van létjogosultságuk a bolti szószoknak is. Meglepően sok különböző fajtát és ízesítést lehet találni. Mostani tesztünket a hagyományos barbecue szószokra hegyeztük ki, így ízesített verzió nem jöhetett szóba.

ÉTTEREMAJÁNLÓK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 

9 különböző termék került a tesztlaborba, ahol cseppenként elemeztük őket, önmagukban és némi hússal fogyasztva. Figyeltük, mennyire paradicsomos, mennyire füstös és mennyire édes a termék, majd ebből állítottuk fel a sorrendet.

Felix

Kellemes paradicsomos aroma szállingózik kifelé belőle. Állagra egészen sűrű, de nem kell vésővel kínozni. Kóstolva marad a paradicsomos vonal, de megérkezik hozzá a méz is, igaz nem túlságosan hivalkodóan, csak kimérten. Utóízében érkezik meg a füstös lendület, ami jó hosszan marad is szánk vendége. A méz ellenére sem mondható túlzottan édesnek.

Adatok: paradicsom 80%, méz 1,5%, 240 ml, 799 ft

TESZT! MELYIK BOLTI LASAGNE KÖZELÍTI MEG LEGJOBBAN A HÁZIT? >>> 
Univer

Az illata gyengén paradicsomos csak, inkább az édesség, ami jobban meghatározza. Az üvegből nem könnyű kicsalogatni, mivel nyomni nem lehet, és ha elkezdjük ütögetni, akkor garantáltan több érkezik, mint amennyit szeretnénk. Kóstolva is marad a visszafogott paradicsomos jelleg, de ugyanúgy megmarad az édesebb beütés is. Füstös aromát nem találunk benne, de utóízében egy kis ecet megjelenik egy pillanatra.

Adatok: 280 gramm, 539 ft

BODZASZÖRPTESZT: EZ KERÜLJÖN AZ ASZTALRA A HÉTVÉGÉN! >>> 
Jack Daniel’s

Titkon talán mindenki reménykedik benne, hogy van benne egy leheletnyi whiskey is. A csomagolása már egy különdíjat is megérdemel, azért ez eléggé fancy. Illata tagadhatatlanul meglegyezi előttünk a whiskey jellegzetes aromáját. Kóstolva ennyire nem intenzív már, veszít hirtelen lendületéből. Sokkal savanykásabb, mint a többi, jobban karcol. Édességről nem igazán lehet beszélni ennél a szósznál.

Adatok: Jack Daniel’s Tennessee Whiskey 1%, 260 gramm, 1399 ft

TESZT! HOL LEHET TÉNYLEG FINOM PIZZASZELETET KAPNI BUDAPESTEN? >>> 
Spar

Bontás után megcsapja az orrunkat egy füstös-paradicsomos illatfelhő. Egészen kellemes, egyik sem nyomja agyon a másikat. Az üvegből kiimádkozni ezt sem egyszerű, de ha sikerült, akkor azt is megtudjuk, hogy kicsit darabos a szósz, talán a paradicsom dolgozik így benne. Kimérten édes, nem fogja elnyomni a hús ízét sem. Állagra egy fokkal lehetne hígabb. A paradicsomossága egészen kiváló.

Adatok: 300 ml, 419 ft

MEGÉRI MEGVENNI A DRÁGÁBBAT? HALRUDACSKÁKAT TESZTELTÜNK! >>> 
Hellmann’s

Illatozva nagy izgalmakat nem vált ki, meglepően üres. Kóstolva javul a helyzet, egy lágy paradicsomos íz kerekedik úrrá benne, de nagyon óvatosan próbálkozik csak. Állaga talán túlságosan híg, itt pont egy fokkal lenne jobb, ha nem csorogna ilyen gyorsan a flakonból. Utóízében inkább a paradicsom érezhető, de nagyon haloványan csupán.

Adatok: 250 ml, 399 ft

SALÁTAÖNTETTESZT! VALLATNI LEHETNE NÉMELYIK EZERSZIGET SZÓSSZAL >>> 
Heinz

Könnyed füstös aroma csatlakozik a paradicsom mellé, illetve a fokhagymából is érezni egy apró löketet. Állagra egészen folyékony, de valahol az aranyközépúton helyezkedik a híg és a folyékony között. Kóstolva marad a karakteres füstös irányzat, ami mögött a paradicsom picit jobban erőre talál. Az édessége pont ideális, nincs ezen a ponton nagyon mit változtatni rajta.

Adatok: 400 ml, 779 ft

ERITRIT, XILIT, FRUKTÓZ ÉS STEVIA - VÉGIGKÓSTOLTUK ÉS TESZTELTÜK A CUKORPÓTLÓKAT >>> 
Yess

Kibontás után az ideg elkezd táncolni bennünk úgy tokától bokáig, mivel elképesztően édes műanyag illatfelhő árad belőle. Kóstolva sem javul a helyzet, veszettül édes, és szinte semmi köze a paradicsomhoz. Állagra híg és kicsit nyálkás, szóval sok pozitívum nem szorult bele.

Adatok: sűrített paradicsom 19%, 330 gramm, 369 ft

MUSTÁRTESZT! A NAGY MÁRKÁK LEALÁZTÁK A TELJES MEZŐNYT >>> 
Kühne

Nyitás után egy kimért füstös aroma érinti meg az orrunkat. Kóstolva kicsit másképp mutat, megjön a paradicsom, de rögtön a hátterében megjelenik az ecetesebb, savanykásabb ízvilág is. Sokadik ízlelésre is kicsit viharos, hol füstös, hol paradicsomos, hol édes, és hol konzervízű.

Adatok: 250 ml, 559 ft

MELYIK HASONLÍT LEGINKÁBB A HÁZIRA? BOLTI GOFRIKAT TESZTELTÜNK! >>> 
Spak

Illatában dupla édességet és némi paradicsomot találunk. Kóstolva tisztul a kép, a paradicsomból visszább vesz, de az édességét megduplázza. Nagyon híg, szinte vízszerű. Utóízében végig az édesség van jelen, de egy pici csípősség is megjelenik. A paradicsomos jelleg mindvégig a háttérbe szorul.

Adatok: 140 ml, 499 ft

TESZT! MAGUNK IS MEGLEPŐDTÜNK, MENNYIRE KÜLÖNBÖZNEK A ZÖLD TEÁS ICE TEÁK >>> 
Ítélet

A legfélelmetesebb fegyvernek a Yess bizonyult, ami olyan édes már illatában is, hogy a szomszéd is cukorbeteg lesz, ha kibontjuk. Megfejthetetlenül hullámzó ízvilágával a Khüne is a sereghajtó kategóriába került. A Spak szintén a kerülendő szekció tagja, mivel állaga akár a vízé, és a paradicsomot mintha kifejeltették volna belőle.

Akárhogy is nézzük, de a Jack Daniel’s szósz különleges és egyedi, ami a legtöbb tesztalany számára pozitívum volt, pedig egyikük sem whiskeyfüggő. Közvetlen mögötte a Heinz szósza van, ami remek egyensúlyt talált a füstösség és a paradicsomosság között. Egy centire mögötte van csak csupán a Spar terméke, aminek íze szinte hibátlan, és extra képessége, hogy egészen sűrű, illetve darabos.

A Hellmann’s a mezőny nagy csalódása, sokkal többet vártunk tőle előzetesen. Teljesen elvész, semmi kimagaslót nem képes mutatni. Mintha eco módban készítették volna, semmi karakteres, meghatározó ízt nem találni benne.

Toplista:

1. Jack Daniel’s
2. Heinz
3. Spar
4. Felix
5. Univer
6. Hellmann’s
7. Spak
8. Khüne
9. Yesss

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss