Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barbecue oldalas

120 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8-10 szem egész bors
  • A páchoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 4 db paradicsom
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 2 evőkanál ketchup
  • chilipor
  • cayenne bors
  • őrölt feketebors
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A húst a hagymákkal, sóval, egész borssal feltesszük főni. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk.

A barbecue páchoz kevés olajon aranysárgára pirítjuk a cukrot. Rátesszük a hagymákat, 1-2 percig együtt pirítjuk, majd a többi hozzávalót is beletesszük, és sűrűn kevergetve 1 órát kis lángon főzzük.

Ha a hús megpuhult, kivesszük, lecsepegtetjük. Bekenjük a páccal, és hűtőbe tesszük 1 órára.

A húst nyáron grillre, télen a sütőben rácsra tesszük, aláteszünk egy tepsit kevés vízzel /hogy a lecsepegő zsír vagy pác ne égjen meg/, és szép pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss