hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barbecue mázas oldalas hagymás tört burgonyával

3 3.5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csík sertésoldalas (kb 1,5 kg)
  • A páchoz:
  • 4 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 ujjnyi darab friss gyömbér reszelve
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl paradicsomszósz
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl szezámolaj
  • 1 evőkanál garam masala paszta
  • A körethez:
  • 2 kg burgonya
  • 1 nagy fej hagyma
  • olaj
  • kevés tej vagy tejszín
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A pácot a hozzávalókból elkészítjük. Az oldalast a csontok mellett feldaraboljuk, és az elkészített pácba beleforgatjuk, majd a tálat lefedjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

A körethez a burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd leszűrjük, egy kicsit hűlni hagyjuk. A héját eltávolítjuk, és burgonyanyomóval összetörjük vagy késsel egy tálcán apró kockákra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, ráöntjük a burgonyakockákat, kevergetjük, majd mehet bele a tej vagy tejszín, sózzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

A pácolt húst elővesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük 230-240 fokra. A tepsi alját alufóliával kibéleljük (hogy könnyebb legyen elmosogatni), majd a húsdarabokat a páclével együtt belerakjuk. Alufóliával az egészet lefedjük, és 1 órát sütjük magas hőfokon, majd a fóliát levéve (elégséges levet eresztett, hogy ne égjen le) további 25-30 percet pirítjuk. A vége felé figyeljük sűrűbben, nehogy odakapjon.

Megjegyzés

Biztosan finomabb lenne, ha kerti grillen készítettem volna...
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek