Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárányvagdalttal töltött tortilla

MME MME
4.3/5
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej saláta
  • 1 sárgarépa
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 45 dkg darált bárányhús
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál currypor
  • 3 dl olaj
  • 6 tortillalap
  • A szószhoz
  • 15 dkg krém sajt
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 csokor zöldhagyma

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A salátát leöblítjük, szárazra rázzuk, és apró darabokra tépkedjük. A répát meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk/reszeljük. A paprikát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés: A hagymát összekeverjük a darált hússal, a kechuppal, a curryvel, és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát hat részre osztjuk, és kolbászkákat formázunk belőle. Felforrósítjuk az olajat, és a kolbászkákat aranybarnára sütjük benne. A tortillát a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük, vagy megsütjük. Mindegyik tortillára szórjunk salátaleveleket, helyezzünk rá egy-egy húspogácsát, pár szál répa- és paprikacsíkot, majd tekerjük fel. A zöldhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a szószhoz keverjük a krémsajttal és a joghurttal együtt. A tortillához tálaljuk.

Tortilla
Hozzávalók 12 darabhoz:
15 dkg szitált sima liszt
12 dkg szitált kukoricaliszt
2 dl meleg víz
liszt a nyújtáshoz
Elkészítése: Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. A közepébe mélyedést készítünk, fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet. Késsel kemény tésztát készítünk. Lisztezett felületen 3 percig gyúrjuk, vagy amíg sima lesz. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Minden kört letakarunk műanyag fóliával, amíg a többit készítjük. Egy nagy, vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleteszünk egy tortillát. Amikor a széle kezd kissé felkunkorodni, megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. Mindkét oldalnak elegendő néhány másodperc. Ha a serpenyőben égni kezd a felesleges liszt, papírtörlővel kitöröljük.

Fontos!
A tortillához használt kukoricaliszt őrölt kukoricaszemekből készül. A liszt textúrája változó, ehhez a recepthez finomra őrölt kell. Nem tévesztendő össze a polentával, amely ehhez a recepthez nem használható!

Jó tudni!
A tortilla légmentesen lezárt edényben egy hétig friss marad. Tálalás előtt gyorsan megmelegíthetjük a sütőben vagy a mikrohullámú sütőben. A kiszáradt tortillákat falatnyi darabokra törve olajban ropogósra süthetjük – ez a Mexikóban népszerű tortillachips.

Előkészítés: 30 perc
Teljes sütési idő: 20 perc
1 adag: 786 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss