Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve

120 perc
mester
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 40 dkg báránycomb
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 kis maréknyi medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • 1 dl szőlőmagolaj
  • bors
  • olaj
  • vaj
  • A körethez:
  • 4 szelet bacon
  • 10 dkg ceruzabab (fagyasztott)
  • 10 dkg kukoricadara
  • 5-6 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk, és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.

Másnap, a juhtúrót villával összetörjük, hozzákeverjük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.

A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót, feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.

Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat pici olajjal, és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.

Míg a bárány sül, addig elkészítjük a köretet. A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk és fehérborsot teszünk bele, hozzáadunk 1 evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt, szufléformába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.

A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk 1-2 percre, majd kivesszük és hideg vízzel leöblítjük. 1-1 csokorba fogjuk, és körbetekerjük a baconszelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.

Miután a bárány megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük. A puliszkát kifordítjuk a tányérra, a bárányhússal és a baconos ceruzababbal tálaljuk.

Megjegyzés

Újra itt a medvehagyma szezon, nemsokára pedig itt a húsvét is. Ennek jegyében, ötvözve a két dolgot készítettem ezt az ételt, ami az ünnepi asztal kitűnő fogása lehet. A bárányhús nagyon ízletes és egészséges. A medvehagyma fokhagymás aromája pedig nagyon jól illik a bárányhoz is és a juhtúróhoz is.
- veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss