Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárányszegy mexikói módon

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Báránykánkat a bordák között 8 részre osztjuk, meghintjük a borssal, és ügyesen beledörzsöljük. A paradicsomot lecsepegtetjük, s kedvenc kislábasunkban péppé főzzük. Levesszük a tűzről, és ha már langyos, összekeverjük a sangriával, a mézzel, az olajjal és az ecettel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a zöldborsot, kikeverjük, majd a Tabascoval és a pirospaprikával tüzesítjük.

Húsainkat zsíros oldalukkal grillrácsra fektetjük, s röpke fél óra alatt a fűtőszáltól vagy a parázstól 15 cm távolságot tartva megsütjük. Húsz perc sütés után kenegessük a mártással, hogy szép csillogó bevonatot kapjon, és ne feledkezünk meg az időnkénti forgatásról sem, hogy ne legyen túl sötét a kérge.

Kínáljunk hozzá franciakenyeret, és a maradék mártást, valamint kukoricasalátát. Étkezés előtt indítsunk kedvenc tequilánkkal, közben pedig kortyolgassunk egy kis könnyű homoki vörösbort…

Ezek is érdekelhetnek