Elkészítés: Báránykánkat a bordák között 8 részre osztjuk, meghintjük a borssal, és ügyesen beledörzsöljük. A paradicsomot lecsepegtetjük, s kedvenc kislábasunkban péppé főzzük. Levesszük a tűzről, és ha már langyos, összekeverjük a sangriával, a mézzel, az olajjal és az ecettel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a zöldborsot, kikeverjük, majd a Tabascoval és a pirospaprikával tüzesítjük.
Húsainkat zsíros oldalukkal grillrácsra fektetjük, s röpke fél óra alatt a fűtőszáltól vagy a parázstól 15 cm távolságot tartva megsütjük. Húsz perc sütés után kenegessük a mártással, hogy szép csillogó bevonatot kapjon, és ne feledkezünk meg az időnkénti forgatásról sem, hogy ne legyen túl sötét a kérge.
Kínáljunk hozzá franciakenyeret, és a maradék mártást, valamint kukoricasalátát. Étkezés előtt indítsunk kedvenc tequilánkkal, közben pedig kortyolgassunk egy kis könnyű homoki vörösbort…
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre