Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pofonegyszerű mégis különleges fogás: báránypecsenye paleo módra!

Amikor egy hároméves gyerek azt mondja egy húsra, hogy uncsi, akkor azért elég furcsán néz rá az ember. De, igaza van: az elmúlt pár évben a húsáru választéka lecsökkent. Amit mindenhol lehet kapni, az a csirke, pulyka, sertés, marha, a kacsát és libát is vadászni kell olykor, ha az ember szépet és frisset akar. Úgyhogy elhatároztam: ezen valahogy változtatnom kell, addig megyek, amíg jó bárányhúst nem találok.

Pár hónapja felfedeztem egy kis üzletet, ahol végre volt a megszokottak mellett nyúl és bárány is! Nem is akármilyen! Szép, zsenge, friss… És volt annak a nyúlnak mája is! Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de igen is, ennek is örülni kell manapság. Nézegetve a pultot én már a báránysültet láttam magam előtt. Nem is haboztam tovább, és egy jó adaggal tértem haza.Valahogy még nem gondoltam bele, hogy mi lesz akkor, amikor a gyermek felteszi a kérdést: „ Anyuci! Ez bárány?” Erre persze igen a válasz. Aztán jön a következő kérdés. „ Anyuci! Ez a bárány élt?” Ekkor már nagyot nyeltem, és válaszoltam, hogy „igen kicsim”. Erre ő. „Legelészett a mezőn?” Jajaj! Jön a neheze! „Legelészett drágám.” Figyeltem, és azt láttam, hogy igen komolyan elgondolkodik a dolgon. Majd letette a villát és folytatta. „Szegény bárány!” Ez után egy komoly beszélgetés következett az életről, és arról hogy hogyan működik a természet. Aztán minden unszolás és erőltetés nélkül jóízűen „mindmegette” a vacsoráját.

BÁRÁNYBORDA VAJAS SPÁRGÁVAL >>> 
Házigazdánk további cikkei és receptjei >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss