Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Báránysült szalonnás kelbimbóval

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg báránycomb (lapocka)
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • A körethez:
  • 60 dkg kelbimbó
  • 15 dkg húsos szalonna

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, kiterítjük. A hagymákat megtisztítjuk. Megsózzuk a húst, 2 gerezd fokhagymát vékonyra szeletelünk, a húson a megmosott rozmaringlevelekkel együtt elterítjük. Összetekerjük, formázzuk, és megkötözzük.

Elkészítés: A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Felszeleteljük a hagymát és a maradék fokhagymát, beletesszük egy tepsibe, ráhelyezzük a húst. Meglocsoljuk az olajjal, öntünk alá kevés vizet, és a sütőben puhulásig (kb. 60-70 perc) sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet. Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. Megtisztítjuk a kelbimbót, majd enyhén sós, forró vízbe tesszük, 10 percig főzzük. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A kelbimbót leszűrjük, azonnal a szalonnára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár perc alatt összepároljuk. A megsült hús mellé tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 789 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss