Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Báránysült erdei gombaszósszal

MME MME
60 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: Ízesítsük a báránycombot feketeborssal, majd kenjük meg olívaolajjal. Ha közepesen átsütött húst szeretnénk, süssük 6-8 percig, ha teljesen átsütöttet, akkor 12-15 percig.

A megsütött bárányhúst tegyük ki egy tálra, a maradék zsiradékhoz öntsük hozzá a vörösbort. Tegyük bele a gombákat, a fokhagymát, és kevergetve pároljuk kb. 2-3 percig, majd öntsük hozzá a csirkehúslevest, és lassú tűzön 3-4 percig főzzük.

A kukoricalisztet és a mustárt tegyük egy csészébe, és 1 evőkanál húslevessel keverjünk simára, majd serpenyőben lassú tűzön főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Adjunk hozzá ecetet, egy kevés vajat, és ízlés szerint ízesítsük.

Egy kicsit sózzuk meg a bárányhúst (azért a végén sózzuk, hogy ne szárítsa ki a húst), majd öntsük rá a szószt.

Pirított burgonyával vagy burgonyafánkkal, párolt zöldbabbal és sárgarépával tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet Ifj.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss