Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárányragu dióval és gránátalmával

A világ egyik legelterjedtem húsfajtája, mégis gyakran elfeledkezünk róla. Ezzel a különleges recepttel akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét!

Már csak egy hét van hátra az év legjobban várt eseményéig. És ez nem a karácsony! A Good Food Show-t várom ennyire, bár ez munka, de nem érzem annak, mert annyi örömet okoz. A hangulat mindig óriási Birminghamben, és fáradtan, de feltöltődve térünk haza, akármelyikünk is tartja az élő főzőbemutatót. Barátaim, Gordon Ramsay és James Martin is tart egy-egy show-t, és mindhárman nagyon szeretjük ezeket az eseményeket. Itt ragadom meg az alkalmat arra is, hogy gratuláljak a New York-i maratonon részt vett kollégáimnak. Mindannyian célba értek, és közel 25 ezer fontot sikerült összegyűjteniük az alapítványi éttermek, a Fifteen láncolat számára.

Bárány, birka

A világ egyik legelterjedtebb húsfajtája, hiszen az állat mostoha körülmények között is megél, húsának fogyasztását egyetlen vallás sem tiltja. A jellegzetes birka ízt azonban nem mindenki szereti. Egyetlen módja van annak, hogy ezt elkerüljük: a faggyúját kell levágni. A teljesen zsírtalanított húsnak nincs semmi mellékíze.

Bárányragu dióval és gránátalmával

Hozzávalók 4 személyre:
750 g kicsontozott báránylapocka
2 evőkanál liszt
1 fej hagyma
4 szál szárzeller
4 gerezd fokhagyma
100 g dióbél
6 gránátalma
2 babérlevél
1/2 csokor petrezselyem
1/2 rúd fahéj
rózsaszín só
bors
olaj

Elkészítés: A húst 3 cm-es kockákra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és beleforgatjuk a lisztbe. Lábosban 2 evőkanál olajat forrósítunk, és beletesszük a húst. Körös-körül megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, a felszeletelt szárzellert, a zúzott fokhagymát, a dióbelet, a babért és a fahéjrudat. Fedő alatt, kis lángon 5 percig pároljuk. A gránátalma magjait kiszedjük, néhányat a díszítéshez félreteszünk. A többit gyümölcscentrifugában kifacsarjuk (ha nem kapunk gránátalmát, kész áfonyalevet is vehetünk helyette). A lével felöntjük a húst, és kiegészítjük annyi vízzel, amennyi ellepi a húst. Fedő alatt, kis lángon kb. másfél óra alatt megpároljuk. Kidobjuk a babért és a fahéjrudat. A félretett gránátalmamagokkal és frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss