Előkészítés: A bárányhúst megmossuk, megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A répát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Elkészítés: Vajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, és néhány percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rizst, és azt is kissé megpirítjuk. Felöntjük a forrásban lévő húslevessel, majd takarékra vesszük, és szorosan lefedve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul, és az összes folyadékot beszívja (kb. 20 perc). Belekeverjük a mazsolát, visszatesszük a fedőt, és néhány percig állni hagyjuk, amíg a mazsola is megpuhul. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk. Hagymaszeletekkel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 193 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre