Elkészítés: A sárgarépát és a gyöngyhagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk. A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, megmossuk és hosszában elfelezzük. A báránylapockát vaj és olívaolaj keverékében megsütjük. A sárgarépa és hagymadarabokat 5 percig közepes tűzön főzzük. A húst előmelegített sütőben sütjük. Amikor kicsit már megpirult, kivesszük a sütőből, sóval, borssal, rozmaringgal, és majorannával fűszerezzük, a sárgarépát és a gyöngyhagymát főzőlevükkel együtt a hús mellé öntjük, a fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk. Az egészet letakarjuk alufóliával, és körülbelül 4 1/2 órát sütjük. A szószhoz a gyöngyhagymát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. 5 percig alacsony lángon olívaolajban pároljuk. A paradicsomot forró vízben megfürdetjük, héját lehúzzuk, negyedeljük. Egy fazékba tesszük, kevés sót, cukrot, és a gyöngyhagymát hozzáadjuk. Kis lángon körülbelül 20 percig főzzük. Ha szükséges, egy kevés vizet még hozzáönthetünk. A paradicsompürét fűszerezhetjük még ízlés szerint őrölt borssal, citromfűvel vagy bazsalikommal.
Az elkészült bárányhúst kivesszük a sütőből, és felszeleteljük. A sütőtálból egy kanállal kimerjük a sült-levet és a szeletekre locsoljuk. A paradicsompürét tányérokra szedjük, elosztjuk a bárányhús-szeleteket, majd apróra vágott petrezselymet szórunk rájuk. Köretként főtt krumplit kínálunk hozzá.