hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Báránylapocka fűszeres pácban

MME MME
3/5
120 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

A báránylapockát éles, hegyes késsel bevágjuk, a hártyától megtisztítjuk. A szegfűborsot, szegfűszeget, borókabogyót, szemesborsot mozsárban összetörjük. A megtisztított hagymát a fűszerekkel és a friss vagy szárított zöldfűszerekkel együtt robotgépben pürésítjük. Az így kapott fűszerkrémmel bekenjük a húst. Tálba fektetjük, leöntjük a vörösborral és az ecettel. Lefedve, egy-két napra hűtőszekrénybe állítjuk. A báránylapockát a pácból kiemeljük, sózzuk és tepsibe fektetjük. Melléhelyezzük a felkockázott szalonnát. és a tűzhelyen, gyakran forgatva, 10 percig sütjük. Betesszük a sütőbe, kevés páclevet öntünk alá és beledobjuk a szárított vargányagombát is. A pecsenylével gyakran locsolgatva, 60-75 percig sütjük. A pecsenyelevet húslevessel felöntjük, tejföllel gazdagítjuk és a felszeletelt hús mellé, külön kínáljuk. Petrezselymes burgonyával körítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss