Elkészítés: A bárányhúst apróra vágjuk. A vajban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a bárányhúst, lepirítjuk, belekeverjük a paradicsompürét és a cukrot, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Előmelegítjük a sütőt 180C fokra. A húst leszűrjük, a levét félretesszük, a húshoz keverjük a mentát.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, 10x10 cm-es lapokra vágjuk. Mindegyikre teszünk egy kanálnyi húsos ragut, majd félbehajtjuk a tésztát, a széleket lenyomkodjuk villával vagy ujjbeggyel. Megkenjük tojássárgával, megszórjuk szezámmaggal.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 35 perc alatt megsütjük.
A félretett szaftot beforraljuk, és a kisült tésztabatyuk mellé kínáljuk szószként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre