Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárányhúsos burek

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A bárányhúst apróra vágjuk. A vajban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a bárányhúst, lepirítjuk, belekeverjük a paradicsompürét és a cukrot, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Előmelegítjük a sütőt 180C fokra. A húst leszűrjük, a levét félretesszük, a húshoz keverjük a mentát.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, 10x10 cm-es lapokra vágjuk. Mindegyikre teszünk egy kanálnyi húsos ragut, majd félbehajtjuk a tésztát, a széleket lenyomkodjuk villával vagy ujjbeggyel. Megkenjük tojássárgával, megszórjuk szezámmaggal.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 35 perc alatt megsütjük.

A félretett szaftot beforraljuk, és a kisült tésztabatyuk mellé kínáljuk szószként.

Ezek is érdekelhetnek