hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Báránycomb zöldbabpürével és narancsos tormamártással

MME MME
2 5/5
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 báránycomb (1,2 kg)
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • tengeri só
  • extraszűz olívaolaj
  • 1 kápiapaprika
  • 1,5 vörösbor
  • A zöldbabpüréhez:
  • 50 dkg ceruzabab
  • 1 nagy burgonya
  • 5 dkg vaj
  • A mártáshoz:
  • 1 narancs leve és héja
  • 10 dkg friss torma vagy akár ecetes torma is lehet
  • 1 dl víz
  • 1 csapott mokkáskanál keményítő
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál krémsajt

Elkészítés

Elkészítés: A báránycombot megtűzdeljük a fél centisre vágott fokhagymagerezdekkel és a rozmaringgal, egymástól 2-3 centinként. A tengeri sóval alaposan bedörzsöljük, beirdaljuk, olívaolajjal meglocsoljuk.

A húst 180 fokos sütőbe toljuk. 1 óra múlva 1,5 dl vörösbort öntünk alá, lefóliázzuk, és további fél órát sütjük.

A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük, leszűrjük. A krumplit is megfőzzük sós vízben. A leszűrt zöldségekhez adjuk a vajat, pürésítjük.

A mártáshoz a narancs sárga héját lehámozzuk, levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát és a mézet, összeturmixoljuk. A keményítőt elkeverjük a hideg vízzel, és pár perc alatt összeforraljuk, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a krémsajtot, összeturmixoljuk.

A combot 5-10 percig pihentetjük, felszeleteljük, majd a zöldbabpürével és narancsos tormamártással tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss