Elkészítés: A báránycombot megtűzdeljük a fél centisre vágott fokhagymagerezdekkel és a rozmaringgal, egymástól 2-3 centinként. A tengeri sóval alaposan bedörzsöljük, beirdaljuk, olívaolajjal meglocsoljuk.
A húst 180 fokos sütőbe toljuk. 1 óra múlva 1,5 dl vörösbort öntünk alá, lefóliázzuk, és további fél órát sütjük.
A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük, leszűrjük. A krumplit is megfőzzük sós vízben. A leszűrt zöldségekhez adjuk a vajat, pürésítjük.
A mártáshoz a narancs sárga héját lehámozzuk, levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát és a mézet, összeturmixoljuk. A keményítőt elkeverjük a hideg vízzel, és pár perc alatt összeforraljuk, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a krémsajtot, összeturmixoljuk.
A combot 5-10 percig pihentetjük, felszeleteljük, majd a zöldbabpürével és narancsos tormamártással tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre