Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárányborda rozmaringos-mustáros kéregben

default user icon
MME
60 perc
mester
költséges
6 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A panko morzsát összekeverjük a finomra aprított zöldfűszerekkel, a mustárral, 1/2 tk sóval, 1/4 tk őrölt borssal és 1 ek olívaolajjal, majd félretesszük. A megmosott, megtisztított burgonyát és cukkinit feldaraboljuk vagy félujjnyi vastagon felszeleteljük. 
  2. A húst megmossuk, leszárítjuk, és szükség esetén megtisztítjuk a faggyús részektől, valamint az inaktól, hártyáktól. Ezután sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. 
  3. A tűzhelyen közepes tűzön felforrósítunk egy lehetőleg öntöttvas sütőedényt, és beleöntünk 2 ek olívaolajat. Körös-körül barnára pirítjuk rajta a húst kb. 10 perc alatt, majd áttesszük egy tálcára vagy lapostányérra. 
  4. Az előkészített zöldségeket a forró sütőedényben pároljuk 10 percig, miközben többször átforgatjuk. A húst egyenletesen megkenjük a mustáros péppel, majd a zöldségágyra fektetjük, és a 180 fokos sütőben sütjük kb. 15 percig. A zöldségágyról leemelve lazán alufóliába csomagoljuk, és így pihentetjük 10 percig. Végül a bordacsontok mentén felszeleteljük, és a vele sült zöldségekkel együtt tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss