Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárány tajine

120 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A fokhagymát lereszeljük, és bekenjük vele a feldarabolt húst (nem szabad megsózni). Egy éjszakát pihentetjük.

Másnap a tajine edényben kevés vajat hevítünk, és elősütjük a fokhagymás bárányt, majd kivesszük a tálból, félretesszük. Ezután az apróra vágott hagymát dinszteljük meg a vajon, sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a húst, és beletesszük a csicseriborsót, a fűszereket, a vizet és a felszeletelt kaliforniai paprikát. Puhára pároljuk a bárányt kb. 1,5 óra alatt.

Kuszkusszal vagy pitával tálaljuk az ételt.

Megjegyzés

A tajine (tagine) egy észak-afrikai agyagedény, de jelentheti magát az ételt is, mely ebben az edényben készül.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek

Friss