Bárány nyárson fűszeres kuszkusz (tabulé) salátával

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg bárányhús
  • 1 narancs
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt koriandermag
  • A kuszkuszhoz:
  • 5 dl zöldségleves
  • 20 dkg kuszkusz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítése: A felkockázott bárányhúst meghintem őrölt római köménnyel és őrölt koriandermaggal, meglocsolom az olívaolajjal, ráreszelem a narancs héját, majd ráfacsarom a levét, összeforgatom alaposan, és legalább 2 órára hűtőbe teszem.

A kuszkuszt tálba teszem, picit sózom, majd felöntöm fél liter forró zöldséglevessel, lefedem, és 10 percet állni hagyom. Ezután hozzákeverem a finomra vágott petrezselymet, meglocsolom a citrom levével, ha kell sózom, és a hűtőbe teszem tálalásig.

A bárányhúst átforgatom, megsózom, nyársra húzom, grillen vagy serpenyőben megsütöm, és a petrezselymes kuszkusszal tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss