Barackzselés piskótatallérok

75 perc
bonyolult
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 7,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál vaj
  • A zseléhez:
  • 30 dkg baracklekvár
  • 4 dkg méz
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 2 db zselatinlap
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A piskótához 2 ív sütőpapírra apróbb méretű köröket rajzolunk. Szétválasztjuk a tojásokat: a sárgáját összekeverjük a porcukor felével fehéredésig, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt porcukorral.
  2. Összeforgatjuk a kétféle tojásmasszát, ha márványos, hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat is. Habzsákból kis köröket nyomunk az előkészített papírokra, és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  3. A zseléhez felmelegítjük a lekvárt a mézzel és a vaníliás cukorral.
  4. A zselatint feloldjuk kevés meleg lekvárban, majd a többihez adjuk, és tovább forraljuk még 1 percig.
  5. A masszát 20 x 30 cm-es tepsibe tesszük, ha megdermedt, apró köröket szaggatunk belőle, amiket a piskótakorongok tetejére teszünk. Végül bevonjuk a forró vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss