A tehéntúrót átpasszírozzuk, majd kikeverjük a kristálycukorral és 7 dkg vajjal. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást és a búzadarát. Rumba vagy meleg vízbe áztatott mazsolával, reszelt citromhéjjal ízesítjük, és összedolgozzuk a túróval. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőbe toljuk. Közepesen forró sütőben 20 percig sütjük. Közben előkészítjük a gyümölcsöt. Forró vízbe mártjuk a sárgabarackot, így könnyen lejön a héja. Kimagozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. Szépen elrendezzük a torta tetején, megkenjük a maradék, olvasztott vajjal és megszórjuk a porcukorral. Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük. Langyosan, vagy hidegen fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre