Elkészítés: A tésztához a 30 dkg lisztet elmorzsoljuk 25 dkg margarinnal, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és a tésztát feltekerjük rúd alakúra. A tésztarudat 4 egyforma darabra vágjuk, egyenként kinyújtjuk egyforma méretű téglalap alakra. A 4 kinyújtott tésztát egymásra fektetjük, és a hűtőben fél órát pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és félretesszük.
Ezután a rétegzett tésztát vékonyra nyújtjuk, és a tölteléket ráhalmozzuk az egyik oldalára, a másik oldalt pedig szépen ráhajtjuk, az illesztésnél előtte tojással bekenjük, és jól lenyomkodjuk. A tetejét villával megszurkáljuk és tojással megkenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 210 fokon 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre