Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-túrós pite II.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • kicsi tej
  • 5 dkg élesztő
  • 30 dkg finomliszt
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 4 db sárga húsú őszibarack
  • 4 tojásfehérje
  • A tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk.

A töltelékhez áttörtjük a túrót, majd a kétféle cukorral simára keverjük, ízesítjük reszelt citromhéjjal, és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjehabot. A barackot megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. (A barackot csak megforgatjuk a citromlében, mert különben savanyú lesz a töltelék.) A kockára vágott barackot hozzáadjuk a túróhoz.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tepsit, rákenjük a tölteléket, és befedjük a másik kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk, és 1 óra hosszat pihentetjük. Előmelegített sütőben sütjük.

A tortabevonót összetördeljük, hozzáadjuk az olajat, és gőz fölött megolvasztjuk. A kisült tészta tetejére kenjük. Dermedés után tetszés szerint szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek