Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk.
A töltelékhez áttörtjük a túrót, majd a kétféle cukorral simára keverjük, ízesítjük reszelt citromhéjjal, és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjehabot. A barackot megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. (A barackot csak megforgatjuk a citromlében, mert különben savanyú lesz a töltelék.) A kockára vágott barackot hozzáadjuk a túróhoz.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tepsit, rákenjük a tölteléket, és befedjük a másik kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk, és 1 óra hosszat pihentetjük. Előmelegített sütőben sütjük.
A tortabevonót összetördeljük, hozzáadjuk az olajat, és gőz fölött megolvasztjuk. A kisült tészta tetejére kenjük. Dermedés után tetszés szerint szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre