Kevés langyos tejben a mézet, az élesztőt, és egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk, majd 5-10 perc alatt hagyjuk felfutni.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgáját, majd jól összegyúrjuk. (Ha nem áll össze a maradék tejből adjunk hozzá!)
A tésztát langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
A túrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral, majd hozzáadjuk a kockákra vágott őszibarackot. (Reszelhetünk bele, citrom, vagy narancshéjat is.)
A tésztát 4 cipóra osztjuk, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságú köröket nyújtunk. 8 cikkre vágjuk, és a cikkek szélesebb részére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük őket, és kifli alakúra hajtjuk.
A kifliket megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A receptet és a fotót Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!