hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-túrós kifli

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál méz
  • 3 dkg élesztő
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 1 teáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 30dkg barack befőtt
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 3 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 1 tojás a kiflik megkenéséhez
  • megszórhatjuk durvára vágott dióval

Elkészítés

Kevés langyos tejben a mézet, az élesztőt, és egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk, majd 5-10 perc alatt hagyjuk felfutni.

A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgáját, majd jól összegyúrjuk. (Ha nem áll össze a maradék tejből adjunk hozzá!)

A tésztát langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

A túrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral, majd hozzáadjuk a kockákra vágott őszibarackot. (Reszelhetünk bele, citrom, vagy narancshéjat is.)

A tésztát 4 cipóra osztjuk, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságú köröket nyújtunk. 8 cikkre vágjuk, és a cikkek szélesebb részére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük őket, és kifli alakúra hajtjuk.

A kifliket megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A receptet és a fotót Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!

Ezek is érdekelhetnek

Friss