Barackos-túrós batyu

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tej
  • élesztő
  • porcukor
  • liszt
  • vaj
  • tojás
  • szeletelt mandula
  • túró
  • porcukor
  • tojás
  • citrom
  • citromlé
  • sárgabarack

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához a tejet langyosítsuk meg, adjunk hozzá 2 dkg porcukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet dolgozzuk össze 1 csipet sóval, a tojássárgájával, a maradék porcukorral és a felkockázott vajjal. Végül adagonként adjuk hozzá az élesztős tejet is, és dagasszuk sima, rugalmas tésztává. Tegyük a hűtőbe 30 percre.

2. Nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastag téglalappá, és vágjuk fel 24 db 8 x 8 cm-es lapra.

3. A töltelékhez keverjük krémesre a túrót a porcukorral, a tojással, a citrom reszelt héjával és kifacsart levável. Tegyünk mindegyik tésztanégyzetre 1-1 kanál túrókrémet, erre 1-1 felezett sárgabarackot. Hajtsuk rá a tészta széleit, tapasszuk jól össze, majd helyezzük a batyukat sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le felvert tojással, szórjuk meg a mandulával.

4. Süssük 180 fokon kb. 20 percig.

Megjegyzés

Ez a recept a Fanny magazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss