Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-túrós batyu

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 24 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 4 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj + a formához
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 40-50 dkg sárgabarack (befőtt, lecsepegtetve)

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához a tejet langyosítsuk meg, adjunk hozzá 2 dkg porcukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet dolgozzuk össze 1 csipet sóval, a tojássárgájával, a maradék porcukorral és a felkockázott vajjal. Végül adagonként adjuk hozzá az élesztős tejet is, és dagasszuk sima, rugalmas tésztává. Tegyük a hűtőbe 30 percre.

2. Nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastag téglalappá, és vágjuk fel 24 db 8 x 8 cm-es lapra.

3. A töltelékhez keverjük krémesre a túrót a porcukorral, a tojással, a citrom reszelt héjával és kifacsart levável. Tegyünk mindegyik tésztanégyzetre 1-1 kanál túrókrémet, erre 1-1 felezett sárgabarackot. Hajtsuk rá a tészta széleit, tapasszuk jól össze, majd helyezzük a batyukat sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le felvert tojással, szórjuk meg a mandulával.

4. Süssük 180 fokon kb. 20 percig.

Megjegyzés

Ez a recept a Fanny magazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss