Elkészítés: 1. A tésztához a tejet langyosítsuk meg, adjunk hozzá 2 dkg porcukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet dolgozzuk össze 1 csipet sóval, a tojássárgájával, a maradék porcukorral és a felkockázott vajjal. Végül adagonként adjuk hozzá az élesztős tejet is, és dagasszuk sima, rugalmas tésztává. Tegyük a hűtőbe 30 percre.
2. Nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastag téglalappá, és vágjuk fel 24 db 8 x 8 cm-es lapra.
3. A töltelékhez keverjük krémesre a túrót a porcukorral, a tojással, a citrom reszelt héjával és kifacsart levável. Tegyünk mindegyik tésztanégyzetre 1-1 kanál túrókrémet, erre 1-1 felezett sárgabarackot. Hajtsuk rá a tészta széleit, tapasszuk jól össze, majd helyezzük a batyukat sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le felvert tojással, szórjuk meg a mandulával.
4. Süssük 180 fokon kb. 20 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre