Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-tejszínes joghurttorta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütűpor
  • A krémhez:
  • 2 nagy pohár barackjoghurt
  • 5 dl tejszín
  • 4-5 db barack
  • 1 csomag zselatin 1dl vízben feloldva
  • A díszítéshez:
  • 1 doboz barackkonzerv
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • reszelt tejcsokoládé
  • mandulaforgács

Elkészítés

Elkészítés: A 4 db tojásból és a többi hozzávalóból szokásos módon világos piskótalapot sütök kapcsos tortaformában.

Amíg sül, elkészítem a krémet. A tejszínt felverem, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverem a joghurtot, majd a barackot is beleaprítom. A forró vízben feloldom a zselatint, majd langyosra hűtöm, és ezt is a krémhez keverem. Ízlés szerint lehet hozzá kristálycukrot szórni, ha valaki édesebben szereti, de én nem szoktam.

A kihűlt piskótalapot benne hagyom a formában, eloszlatom rajta a joghurtos krémet. Díszítésként 1 dl tejszínt felverek 1 csomag habfixálóval, és bevonom a torta oldalát, elsimítom, majd mandulával és csokireszelékkel hintem meg, hogy rátapadjon a habra. A tetejére a barackbefőttből szeleteket vágok, és bármilyen alakzatban felrakom, esetleg tejszínhabrózsákkal is felspriccelem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss