Elkészítés: A palacsintákat a következőképp töltöm meg: 1-1 evőkanál lekvárral megkenem, dióval meghintem, közepére negyedbe vágott szilvát helyezek, majd felgöngyölöm. Harmadába vagy negyedébe vágom, és kibélelek vele egy jénait. Ha van rá mód, érdemes a palacsintadarabokat állítva helyezni a tálba, de fektetve is jó.
A diókrémhez a maradék diót beleöntöm a tejbe, hozzáadom a tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet. Gőz felett elkezdem melegíteni. Folyamatosan keverni kell, nehogy kicsapódjon a tojás. Ha elkezdett besűrűsödni, ráöntöm a palacsintákra. Hűtőbe teszem pár órára, hogy jól rádermedjen a krém. Ha elég kemény a krém, és elég bátrak vagyunk, kiboríthatjuk tálra. (Csak akkor tegyük, ha biztosan elfogy az egész.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre