hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-szedres túrótorta

75 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 tojás
  • 8 púpozott evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 5 dl tejszín
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dkg zselatin
  • 1 dl befőttlé
  • 1 csomag tortazselé
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 üveg őszibarackbefőtt
  • 30-40 szem szeder

Elkészítés

Elkészítés: A piskótát megsütjük, kihűtjük, majd kettévágjuk. Tálcára tesszük a tortaalátétet, 4-5 cm széles alufólia csíkot teszünk a tortalap széle köré, majd ráhelyezzük a piskótát. A tortakarikát köré tesszük.

A zselatint beáztatjuk a barackbefőtt levébe, majd felolvasztjuk, és langyosra hűtjük. A fél liter tejszínből félreteszünk 1 dl-t, a többit felverjük a langyosra hűlt zselatinnal. (A zselatint folyamatosan csurgatjuk bele a tejszínbe.)

A túrót krumplinyomón áttörjük, majd beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejszínhabot. A krém egyharmadát félrerakjuk a torta tetejére és az oldalához.

Az őszibarackbefőttből kiveszünk néhányat a díszítéshez, a többit összekockázzuk. Az összekockázott őszibarackbefőttet belekeverjük a túróba, majd a piskótára simítjuk. Ebbe belenyomkodunk 20-30 szem szedret is, és rátesszük a másik piskótalapot.

A félretett krémből 3-4 evőkanálnyit hagyunk a torta oldalára, majd a torta tetejére kenjük a többi. Tetejére gyümölcsöt teszünk, majd bevonjuk a tortazselével.

Ha megdermedt a a tortazselé, akkor levesszük a karikát (előtte késsel körbevágjuk), majd az oldalát is bevonjuk. Az oldalát meghinthetjük darált dióval vagy darált babapiskótával.

A tejszínhab maradékát (1 dl) a habfixáló harmadával kemény habbá verjük, és díszítjük vele a tortát. Ezután kivesszük az alufóliát alóla, így a tálca tiszta marad, nem lesz krémes, ugyanakkor nem kell már áttenni másik tálcára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss