Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-szedres morzsasüti fagyival

> 90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A kekszhez:
  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg mandulaliszt (darált mandula)
  • 3 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • A gyümölcsös raguhoz:
  • 1 kg őszibarack
  • 10 dkg szeder
  • 5 dkg áfonya
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 ek keményítő
  • 8 dkg vaj

Elkészítés

  1. Összegyúrjuk a keksz hozzávalóit, majd 3 mm vastagra nyújtjuk. Éles késsel háromszögekre vagy rombuszokra felvágjuk. Villával megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és tepsistől berakjuk a hűtőbe egy-két órára. Utána 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt megsütjük. 
  2. Vastagon kivajazunk egy nagy kerámiatepsit, beleszórjuk a meghámozott, felkockázott őszibarackot és az áfonyát meg a szedret. Összekeverjük a vaníliás cukrot a porcukorral és a keményítővel, és egyenletesen rászórjuk a gyümölcsökre. A maradék vajat rámorzsoljuk. Betoljuk a forró sütőbe körülbelül fél órára, míg szépen meg nem sülnek a gyümölcsök. Ekkor rászórjuk a nagyobb darabokra tört kekszet és még 5-10 percre visszatoljuk. Langyosan tálaljuk, vaníliafagyival.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CRUMBLE, A MORZSASÜTI >>> 

VILLÁMDESSZERT HÉTKÖZNAPOKRA: ELRONTHATATLAN ALMÁS-FAHÉJAS MORZSASÜTI >>> 

Megjegyzés

Ez a recept a Vidék íze júliusi lapszámában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek