Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-szedres morzsasüti fagyival

120 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A barackos-szedres morzsasüti elkészítéséhez összegyúrjuk a keksz hozzávalóit, majd 3 mm vastagra nyújtjuk. Éles késsel háromszögekre vagy rombuszokra felvágjuk. Villával megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és tepsistől berakjuk a hűtőbe egy-két órára. Utána 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt megsütjük. 
  2. Vastagon kivajazunk egy nagy kerámiatepsit, beleszórjuk a meghámozott, felkockázott őszibarackot és az áfonyát meg a szedret. Összekeverjük a vaníliás cukrot a porcukorral és a keményítővel, és egyenletesen rászórjuk a gyümölcsökre. A maradék vajat rámorzsoljuk. Betoljuk a forró sütőbe körülbelül fél órára, míg szépen meg nem sülnek a gyümölcsök.
  3. Ekkor rászórjuk a nagyobb darabokra tört kekszet és még 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe. Langyosan tálaljuk, vaníliafagyival. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss