Barackos sajttorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • zabkeksz
  • vaj vagy margarin
  • zselatinlap
  • citrom
  • krémsajt
  • ricotta
  • cukor
  • őszibarack konzerv
  • tortazselé
  • margarin
  • vaj
  • margarin

Elkészítés

  1. Az apró darabokra tört kekszet és a felolvasztott vajat vagy margarint összedolgozzuk, majd kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Legalább 20 percig pihentetjük.
  2. A töltelékhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk 10 percre. Összekeverjük a citrom lereszelt héját a krémsajttal, a ricottával és a cukorral. Egy kis lábasba tesszük a citrom kifacsart levét a kinyomkodott zselatinnal, és addig főzzük, míg a zselatin feloldódik. Végül a sajtos krémhez forgatjuk. Elkenjük a kekszes alap tetején, és néhány órát állni hagyjuk.
  3. Elrendezzük a tetején a barackszeleteket, a tortazselét a tasakon található előírás szerint feloldjuk, a gyümölcsökre locsoljuk, és néhány órára hűtőbe tesszük.


    ENGEDJ A KÍSÉRTÉSNEK! NUTELLÁS FONAT LEVELES TÉSZTÁBÓL - EZT IMÁDNI FOGOD >>>

NARANCSOS-MÁKOS KEKSZTEKERCS, AMI MÉG A KÓKUSZOS VÁLTOZATON IS TÚLTESZ! >>>

MEGSZAVAZTUK A HÓNAP TORTÁJÁT: ÍME A SÜLT SZILVÁS GESZTENYETORTA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss