hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos sajttorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 15 dkg étcsokoládés zabkeksz
  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • A töltelékhez:
  • 5 db zselatinlap
  • 1 db citrom
  • 40 dkg krémsajt (alacsony zsírtartalmú)
  • 25 dkg ricotta
  • 4 ek cukor
  • A díszítéshez:
  • 1,5 doboz őszibarack konzerv
  • 1 cs tortazselé

Elkészítés

  1. Az apró darabokra tört kekszet és a felolvasztott vajat vagy margarint összedolgozzuk, majd kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Legalább 20 percig pihentetjük.
  2. A töltelékhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk 10 percre. Összekeverjük a citrom lereszelt héját a krémsajttal, a ricottával és a cukorral. Egy kis lábasba tesszük a citrom kifacsart levét a kinyomkodott zselatinnal, és addig főzzük, míg a zselatin feloldódik. Végül a sajtos krémhez forgatjuk. Elkenjük a kekszes alap tetején, és néhány órát állni hagyjuk.
  3. Elrendezzük a tetején a barackszeleteket, a tortazselét a tasakon található előírás szerint feloldjuk, a gyümölcsökre locsoljuk, és néhány órára hűtőbe tesszük.


    ENGEDJ A KÍSÉRTÉSNEK! NUTELLÁS FONAT LEVELES TÉSZTÁBÓL - EZT IMÁDNI FOGOD >>>

NARANCSOS-MÁKOS KEKSZTEKERCS, AMI MÉG A KÓKUSZOS VÁLTOZATON IS TÚLTESZ! >>>

MEGSZAVAZTUK A HÓNAP TORTÁJÁT: ÍME A SÜLT SZILVÁS GESZTENYETORTA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek