Elkészítés: 1. A lisztet keverjük el egy nagy tálban a sütőporral. A puha margarint habosítsuk fel a cukorral, majd üssük hozzá egyenként a tojásokat, végül keverjük hozzá a tejfölt is. Apránként keverjük a masszához a sütőporos-lisztes keveréket.
2. A sima, galuskatészta sűrűségűre emlékeztető tésztát simítsuk kikent, zsemlemorzsával megszórt magasabb falú tepsibe. Egyenletesen szórjuk a tésztára a kockára vágott barackot, majd a tepsit tegyük az előmelegített, 160-170 °C fokos sütőbe 25-30 percre. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük átsült-e.
3. A kockára vágott langyos pitét helyezzük desszertes tányérokra, és kínáljuk karamell fagyival.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre