Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos pite karamell fagyival

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 db közepes tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 kis pohár (140 g) tejföl
  • 50 dkg lecsepegtetett barackbefőtt, idényben friss barackkal készítsük
  • A tálaláshoz:
  • karamell fagyi

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet keverjük el egy nagy tálban a sütőporral. A puha margarint habosítsuk fel a cukorral, majd üssük hozzá egyenként a tojásokat, végül keverjük hozzá a tejfölt is. Apránként keverjük a masszához a sütőporos-lisztes keveréket.

2. A sima, galuskatészta sűrűségűre emlékeztető tésztát simítsuk kikent, zsemlemorzsával megszórt magasabb falú tepsibe. Egyenletesen szórjuk a tésztára a kockára vágott barackot, majd a tepsit tegyük az előmelegített, 160-170 °C fokos sütőbe 25-30 percre. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük átsült-e.

3. A kockára vágott langyos pitét helyezzük desszertes tányérokra, és kínáljuk karamell fagyival.

Megjegyzés

Ha nem fogy el azonnal, sütőben újramelegítve még néhány napig finom, a fagylalt miatt pedig nem lesz száraz.

Fotó: Carte d´Or - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss