Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-narancsos túrótorta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 7 dkg cukor
  • 1 kávéskanál ánizsmag
  • 15 dkg margarin
  • pici só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1/4 sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg ricotta édes túró
  • 2 dl 20 %-os tejföl
  • 1 narancs reszelt héja + leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 13 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 kupak triple sec
  • 1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 3 tojás
  • Valamint:
  • 5 evőkanál narancs- vagy baracklekvár
  • 1 doboz őszibarack befőtt
  • 2 marék apratott aszalt gyümölcs (mediterrán mix) vagy mazsola

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban jól összekeverem, majd egy kivajazott 26 cm-es tortaformába belenyomkodom, egy kis peremet is hagyva neki. 180 fokos sütőben elősütöm 20 percig.

Ez idő alatt elkészítem a túrós tölteléket. Egy nagyobb tálba teszek minden hozzávalót: margarin, túró, tejföl, cukor, tojások, reszelékek, pudingpor, összekeverem, majd botmixerrel tökéletesen selymesre pépesítem.

A sütőből kiveszem az elősütött tésztát, megkenem vastagon lekvárral, a barackok felét felszeletelve elosztom rajta, megszórom az aszalt gyümölcsökkel, erre ráöntöm a túrós masszát, a tetejét díszítem a maradék barackbefőtt szeleteivel, és ezt is megszórom szépen az aszalt gyümölcsökkel.

Visszatolom a sütőbe, és 170 fokon még 1 órát sütöm. Csak kihűlés után szeletelhető.

Megjegyzés

Születésnapra készítettem, és szerettem volna, hogy szép is legyen, ne csak finom. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss