hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos morzsás sütemény

60 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A barackos morzsás sütemény elkészítéséhez a vajat megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Elvegyítjük a lisztet a darált dióval, a sóval és a kristálycukorral.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott tészta kétharmadát egy 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. A barackot megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk.
  3. Ezután elrendezzük a formában, rámorzsoljuk a megmaradt tésztát, és megszórjuk 2 ek cukorral. A süteményt a 200 fokra előmelegített sütő alsó részében sütjük 25-35 percig, végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss