Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-morzsás pite cukormázzal

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg vaj + a tepsihez
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5-6 evőkanál tej
  • Valamint:
  • 50 dkg sárgabarack
  • A szóráshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg mandulaforgács
  • Az öntethez:
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5-6 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A barackot meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Kivajazunk egy 38 x 32 cm nagyságú tepsit. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a tejjel felváltva a tojásos masszába dolgozzuk.

A tésztát a tepsibe belesimítjuk, a tetejét kirakjuk a fél barackokkal.

A szóráshoz a vajat összedolgozzuk a cukorral és egy csipet sóval. Kézzel beledolgozzuk a lisztet és a mandulát. Morzsás masszát kell kapnunk, amit a süteményre szórunk. A sütőben 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Az öntethez a citromlevet elkeverjük a porcukorral, vékony sugárban, egy evőkanál segítségével a süteményre csorgatjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss