Elkészítés: A sütőt 180 C fokra (légkeveréses 160 C) előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét sóval keményre verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, a tojásfehérjehabot alákeverjük. A lisztet és a mandulát óvatosan beleforgatjuk. A piskótatésztát sütőpapírral kirakott tortaformába öntjük, majd 20-30 perc alatt készre sütjük.
Eközben a díszítéshez a cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk, a mákot belekeverjük a reszelt citromhéjjal együtt, majd az egészet sütőpapírra simítjuk, akár a tetejére is boríthatunk egy sütőpapírt, és a kettő között sodrófával ellapítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd nagyobb darabokra törjük (ez lesz a torta díszítése).
A töltelékhez a zselatint 5 percig hideg vízben felpuhítunk, majd egyhén kinyomjuk. 3 dl baracklevet felhevítünk, a zselatint benne feloldjuk, majd hidegre tesszük. 5 dl tejszínt keményre verünk, közben a cukrot belecsorgatjuk. Amikor a folyadék zselésedni kezd, a tejszínt és a mákot is belekeverjük.
A piskótát vízszintesen elfelezzük. Az alját egy tortalapra helyezzük, tortagyűrűt csatolunk köré, majd megkenjük a barackdzsemmel. A mákos hab felét rákenjük, a felső piskótalapot szintén réhelyezzük, a maradék mákos habbal pedig megkenjük. 3-4 óráig hűlni hagyjuk.
A tortagyűrűt eltávolítjuk, a maradék mákos krémet az oldalára kenünk. A cukros mákkal és az aszalt sárgabarackkal díszítjük.