Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-joghurtos kocka (gluténmentes)

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 30 dkg kókuszreszelék ledarálva
  • 2 egész tojás
  • 4 evőkanál méz
  • 12 evőkanál kókuszolaj vagy 50 g vaj + a tepsi kikenéshez
  • Barackos-joghurtos réteg:
  • 2 x 1/2 l natúr joghurt
  • 3-4 evőkanál méz
  • 0,5 kg barack + 2 db kockára vágva
  • 2 kis csomag zselatin fix
  • 1 csomag nyírfacukros vaníliás cukor (elhagyható)

Elkészítés

  1. A tésztához a tojást a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a ledarált kókuszreszeléket. A kapott tésztát, a kivajazott tepsiben (20x30 cm) eloszlatjuk. 180-200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Ezalatt turmixgépbe tesszük az egyik 1/2 l-es joghurtot, 3-4 evőkanál mézet és 1 csomag nyírfacukros vaníliás cukrot is adhatunk hozzá. Ha összeturmixoltuk, félretesszük.
  3. A másik 1/2 l-es joghurtot szintén turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a megpucolt és felaprított barackokat, 3-4 evőkanál mézet, és összeturmixoljuk. Ízlés szerint lehet tovább édesíteni még mézzel.
  4. A zselatin fixet a sima és a barackos joghurtos krémhez is elkészítjük, a zacskón található utasítások szerint. A krémeket a hűtőben hagyjuk addig, amíg be nem sűrűsödnek, de még nem sziládulnak meg. Ekkor ráöntjük a tésztára a barackos krémet, amire előzőleg felkockázott barackdarabokat szórunk, majd a sima joghurtos krém következik, ráöntjük a barackos részre, és villa vagy kés segítségével márványosra keverjük a felső réteget. Egy éjszakára hűtőben tartjuk. Másnap éles késsel kockákra szeleteljük.

 

Megjegyzés

Lisztmentes sütemény, amely könnyű nassolni való a nyári ebédhez . - Kreolda

Ezek is érdekelhetnek

Friss