Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos gombóc burgonya nélkül

60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A barackos gombóc elkészítéséhez a vizet a sóval és az olajjal egy fazékban felforraljuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a fazék oldalától el nem válik a massza. A tűzről levéve langyosra hűtjük, és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd négyzeteket vágunk belőle. A barackot megforgatjuk nyírfacukorban (vagy cukorban), a tésztába tesszük, és gombócokat formálunk belőle.
  3. Forró, lobogó vízben kifőzzük, de csak addig , amíg a víz tetejére feljönnek a gombócok. Végül egy kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk és beleforgatjuk a gombócokat. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss