Előkészítés: A barackokat lecsepegtetjük. A likőrt összekeverjük a cukorral, a barackokra locsoljuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk egy csipet sóval, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a tejet. Simára keverjük, és 1 órát állni hagyjuk.
Elkészítés: A piskótát morzsásra törjük, és egy tányérra szórjuk. Összekeverjük a mandulával. A barackokról rácsepegtetjük a páclevet, és mindegyik barackot szorosan beborítjuk ezzel a masszával. Akkor jó, ha a barackok nem látszanak ki. Sütés előtt kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a tésztába forgatjuk. Lábosban bő olajat vagy vajat forrósítunk. A beburkolt barackokat a tésztába mártjuk, majd a forró olajban aranyszínűre sütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, leitatjuk róluk az olajat. Tányérra rakjuk, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre