Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos citromtorta

75 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 db citrom héja és leve
  • 1 tk szódabikarbóna
  • A citromos krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 6 ek cukor
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg vaj
  • A barackos réteghez:
  • 56 dkg barack (magozva 42 dkg)
  • 10 dkg cukor
  • 1 dkg zselatin
  • A tortát befedő krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát. Beleforgatjuk a tojásfehérje habot, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  2. A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű krémet főzünk. A vaníliaaromával és a citrom levével ízesítjük. Amikor kihűlt, kikeverjük a vajjal.
  3. A barackos réteghez kockákra vágjuk a barackot, és a cukorral együtt felforraljuk, forrástól számított 10 percig. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zselatint. Ha szükséges, újra összeturmixoljuk, nehogy zselatindarabok maradjanak benne.
  4. A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból kivágunk egy kört, a szélétől 7-8 centire. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel, majd a citromos krém felét is rákenjük. Ráhelyezzük a köralakban kivágott piskótánkat, a szélén elosztjuk a maradék citromos krém 2/3-át, majd a közepébe beleöntjük a barackos krémet, a maradék citromos krémet, és ráhelyezzük a harmadik piskótalapot.
  5. A tortát befedő krémhez a tejből, a cukorból és a pudingból krémet főzünk. Amikor kihűlt, simára keverjük a vajjal. Habzsákba töltjük a krémet, és ízlés szerint diszítjük vele a tortát. Pár szelet citromot és barackot is teszünk rá. 

Ezek is érdekelhetnek