Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baracklekváros rácsos süti

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • A töltéshez:
  • 40-50 dkg baracklekvár
  • A kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat egy nagy tálba rakjuk, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban margarin, összegyúrjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától.

Ezután 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobb tésztát kb. 0,5 centi vastagra ellapítjuk, és kikent, lisztezett nagy tepsibe tesszük. Tenyerünkkel nyomkodva egy kicsit eligazgatjuk. A lekvárt egy kanállal kissé kikeverjük, majd egyenletesen a tésztára kenjük.

A kisebbik tésztát szintén kb. 0,5 centi vastagra nyújtjuk. Kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a tészta tetejét berácsozzuk vele. Felvert tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165-170 fok) kb. 25 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és megvárjuk amíg langyos lesz, utána szeleteljük. Akkor a legfinomabb, ha már teljesen kihűlt.

Megjegyzés

Nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom! Szerintem bárki el tudja készíteni, nem lehet elrontani.

Valószínűleg más lekvárral is finom, én eddig csak baracklekvárral készítettem.
- ramikedves

Ezek is érdekelhetnek

Friss