hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi baracklekvár

120 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy méretű lábasba beleöntjük az ecetet, és kézzel alaposan körbekenjük. 
  2. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a rossz részeket eltávolítjuk. Betesszük a lábasba, és beindítjuk a sütőt. 
  3. A legkisebb fokozaton (40-50 fok) sütjük egész éjjel, kb. 8 órán át. 8 óra sütés után kicsit feljebb vesszük a fokozatot, és így sül még további 3 órán át. 
  4. Kivesszük a sütőből, majd a tűzhelyen, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot (ha elég édes a barack, elég kb. 20 dkg cukor is kilónként). 30 perc alatt, kevergetés mellett jól besűrűsödik, és csak kisebb gyümölcsdarabok maradnak benne. A legvégén hozzáadjuk a trium benzoátot.
  5. Amíg még forró, üvegekbe töltjük. A megtöltött, jól lezárt üvegeket pár percre fejjel lefelé fordítjuk, majd szárazdunsztba kerülnek, vagyis takarók között hagyjuk őket teljesen kihűlni. 

Megjegyzés

Nagyon finom és egyszerűen, kevés munkával elkészíthető. Az előkészítés és kevergetés mindössze bő 1 óra, a többit a sütő elvégzi, az éj leple alatt.
Jó étvágyat hozzá! - pirosalma74

Ezek is érdekelhetnek

Friss