Elkészítés: A tésztához a vajat keverjük habosra a porcukorral, az egész tojásokkal és a szódabikarbónával. Adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze a tésztát, ha kissé lágy lenne, adjunk még hozzá egy pici lisztet. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tésztából formázzunk diónyi golyókat, és helyezzük egymástól kicsit távolabb a tepsin.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük pár perc alatt szép világos színűre, vigyázzunk nehogy túlbarnuljon! A sütőből kivéve a forró golyóknak vájjuk ki az alját, majd tegyük egy tálcára, és hagyjuk teljesen kihűlni. (A bal tenyerünkbe megfordítva fogjuk meg a golyót úgy, hogy az ív belesimuljon, majd egy mokkáskanállal a szélétől kb. 2 milliméterre körös-körül pattintsuk be az alját, majd buktassuk ki, és kaparjuk ki egy kicsit a tésztát.) Gyorsan dolgozzunk, mert csak melegen lehet kivájni a golyókat, ha kihűl, akkor már törik!
A kikapart tésztát morzsoljuk össze, majd keverjük hozzá a kakaót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a rumaromát. A vajat melegítsük össze a tejjel, majd öntsük hozzá a tésztamorzsához, és keverjük alaposan össze. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen, mielőtt a golyókba töltenénk.
A teljesen kihűlt fél golyókat töltsük meg a töltelékkel, majd két felet óvatosan nyomjunk, ragasszunk össze.
Egy tányérba öntsük bele a vérnarancsaromát, egy másik tányérba pedig tegyünk kristálycukrot. Az összeragasztott barackokat ezután gyors mozdulattal forgassuk bele az aromába, majd a kristálycukorba. Ezután tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.