Elkészítés: Egy tepsit /20x30 cm/ nagyon vékonyan kikenek olajjal. Belehelyezek 2 réteg réteslapot, majd rámorzsolom a szirene 1/3-át, majd újabb 2 lap következik, ismét szirene, és így folytatom, majd a legvégén 2 réteslappal zárom. Felvágom kockákra.
A 3 tojást felverem és összekeverem az 1 dl meleg vízzel, ezt ráöntöm a lapokra, hagyom, hogy kicsit beszívja. Közben felmelegítem a kevés olajat, és utána ráöntöm a vágásokra. Fontos, hogy a lapokat egészen a tepsi aljáig vágjuk fel. A forró olajat csak a vágásokba öntsük, mert különben túl zsíros lesz.
A sütőt előmelegítem kb. 180 fokra, és kb. 20 percig sütöm, míg szépen megpirul. Ha ropogósra szeretnénk, hagyjuk csak kihűlni, ha puhára, fedjük be, miután kivettük a sütőből.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre