A formákat vékonyan kikenjük a vajjal. A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport és a kakaóport. A banánt villával összetörjük. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk az áttört banánt, az olvasztott, de nem forró vajat és a joghurtot. Beleszórjuk a kakaóporos lisztet, és csomómentesre keverjük.
A formákat egy kiskanál segítségével 3/4-ig megtöltjük a tésztával. 170 fokon alul-felül sütéssel 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Néhány percet pihentetjük a formában, majd a rácsra fordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt a porcukorral simára keverjük, majd a kihűlt kuglófok csúcsát megmártjuk benne, és megszórjuk a cukorkákkal.
Roppant egyszerű, sokáig puha, gyorsan asztalra varázsolható, gyümölcsös finomság, aminek a tejszínes máz és a szórócukor igazi ünnepi öltözéket biztosít. - AranyTepsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!