hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános-túrós palacsinta

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A palacsintatésztához:
  • 4 dkg vaj
  • 13 dkg búzaliszt
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek cukor
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg sovány túró
  • 2 ek tejszín
  • 2 ek cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 ek citromlé
  • 2 db banán
  • A díszítéshez:
  • csokoládéreszelék

Elkészítés

  1. A palacsintatésztához egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk kissé kihűlni. A lisztet egy tálba szitáljuk. A tojásokat a tejjel, a tejszínnel és a cukorral egy kézi habverővel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet – vigyázva arra, hogy a tészta ne csomósodjon. Ez után keverjük bele a folyékony vajat a tésztába, és pihentessük 30 percig.
  2. A töltelékhez a túrót elkeverjük a tejszínnel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A banánt meghámozzuk,  vékony szeletekre vágjuk, és a túrókeverékhez adjuk.
  3. A tésztát átkeverjük. Egy kis olajat felforrósítunk egy palacsintasütőben, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, és a serpenyő aljában egyenletesen eloszlatjuk, és aranysárgára sütjük a palacsinta mindkét oldalát. A megmaradt tésztából még 5-6 palacsintát sütünk,ezeket töltésig melegen tartjuk.
  4. A palacsinták egyik felét megkenjük a túrós-banános töltelékkel, ráborítjuk a másik felét, majd háromszögletűre hajtjuk. Csokoládéreszelékkel megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss