Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános-túrós palacsinta

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsintatésztához egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk kissé kihűlni. A lisztet egy tálba szitáljuk. A tojásokat a tejjel, a tejszínnel és a cukorral egy kézi habverővel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet – vigyázva arra, hogy a tészta ne csomósodjon. Ez után keverjük bele a folyékony vajat a tésztába, és pihentessük 30 percig.
  2. A töltelékhez a túrót elkeverjük a tejszínnel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A banánt meghámozzuk,  vékony szeletekre vágjuk, és a túrókeverékhez adjuk.
  3. A tésztát átkeverjük. Egy kis olajat felforrósítunk egy palacsintasütőben, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, és a serpenyő aljában egyenletesen eloszlatjuk, és aranysárgára sütjük a palacsinta mindkét oldalát. A megmaradt tésztából még 5-6 palacsintát sütünk,ezeket töltésig melegen tartjuk.
  4. A palacsinták egyik felét megkenjük a túrós-banános töltelékkel, ráborítjuk a másik felét, majd háromszögletűre hajtjuk. Csokoládéreszelékkel megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss