Elkészítés: 5 tojásfehérjét habbá verünk, tovább keverjük a tojássárgákkal, és a cukorral. Fakanállal lazán hozzákeverjük a lisztet, a kakaót, és a szódabikarbónát. Kivajazott, lisztezett tepsiben vékony piskótát sütünk. (Előmelegített sütőben.)Porcukrozott alufóliára borítjuk, melegen feltekerük, és így kihűtjük.
A krémhez a lisztet a tejjel felfőzzük, belekeverjük a vaníliás cukrot, és kihűtjük. Ezután habosra keverjük a vajjal és a porcukorral. A piskótát ezzel a krémmel megkenjük, a hosszanti szélére fektetjük a 2 banánt, és feltekerjük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek. Ferdén szeleteljük. Nagyon finom és mutatós, könnyű édesség.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre