Banános Rigó Jancsi tekercs

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek eritrit
  • 6 ek rizsliszt
  • 1 ek kakaópor
  • A csokipontokhoz:
  • 5 dkg étcsoki
  • 1 ek étolaj
  • A krémhez:
  • 2,5 dl Hulala
  • 1 ek kakaópor
  • 2 db banán

Elkészítés

  1. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd papírzacskóba öntjük, a zacskó sarkán pici lyukat vágunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe átlósan pöttyöket nyomunk. Hagyjuk száradni.
  2. A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját és az eritritet is, legvégül a rizslisztet is óvatosan belekeverjük. Egy keveset habzsákba szedünk, és a csoki pöttyökre nyomjuk a fehér piskótát.
  3. Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és 3-4 percig sütjük. Majd a maradék piskótához hozzáadjuk a kakaóport is, és a fehér csíkokra kenjük. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 8 perc alatt készre sütjük.
  4. Közben a tejszínt habbá verjük - ha Hulalánk van, akkor cukor nem szükséges bele -, és a kakaóport is belekeverjük. A kakaós tejszínhabot rákenjük a piskótára a banánokat kettétörjük, és a krémre helyezzük, majd óvatosan feltekerjük a piskótát. Egy-két órára hűtőbe tesszük, és szeletelhetjük is.

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető, torta jellegű, nem túl édes, gyümölcsös édesség. Tej-, glutén-, cukormentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss