Előkészítés: A croissant-okat kis darabokra vágjuk. A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül világosra pirítjuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, kikaparjuk.
Elkészítés: A tejet felforraljuk a vaníliával, a rudat kidobjuk. A tojást elkeverjük a cukorral, és ráöntjük a forró tejet. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a croissant-darabokat, a mandulát és a fahéjat. Végül óvatosan beleforgatjuk a banánt. Kivajazunk négy, kb. 10 cm átmérőjű szufléformát (porcelántálkát), és beletöltjük a banános masszát. Forró vízfürdőbe állítjuk, és 25-30 percig főzzük. Forrón kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a borkását: a citromlevet felforraljuk 1,25 dl vízzel, a cukorral, és kihűtjük. Belekeverjük a bort, és egy órára a hűtőbe tesszük. majd a mélyhűtőbe tesszük, és gyakran megkeverve kásává fagyasztjuk. A csokoládéöntethez a csokoládét kis darabokra tördeljük. A tojássárgáját a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a fehérbort. Vízfürdőbe állítjuk, és sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a csokoládét. Tálaláskor tányérra szétosztjuk a csokoládéöntetet, egy-egy pudingot és egy-egy gombóc borkását teszünk rá.